Vanmakt, frustration och bedrövelse

Rapporterna om våldet i Israel-Palestina strömmar in. Jag känner vanmakt, frustration och bedrövelse. Hamas skjuter raketer från Gaza mot civila i Israel. Israel svarar med flygattacker mot Hamas ställningar i Gaza och oundvikligen dödas civila även där.

Vansinnet bara trappas upp just nu och gränsen till fullskaligt krig är mycket nära eller redan passerad. USA protesterar och manar till nedtrappning. EU:s utrikesministrar uppmanar alla sidor att upprätthålla och fullt ut respektera status quo vad gäller de heliga platserna och att alla ledare har ett ansvar att agera mot extremism. FN:s generalsekreterare har uttryckt sin oro och uppmanar Israel att hålla sig till sina skyldigheter enligt internationell och humanitär rätt.

I eftermiddag kommer FN:s Säkerhetsråd att hålla ett möte för att diskutera den akuta konflikten i Israel-Palestina. Tyvärr kommer nog inget av detta att i det korta perspektivet få stopp på våldet och dödandet. Jag lider med alla de civila på båda sidor som drabbas och dödas. Mer våld kommer inte att lösa den här situationen, men det är nog tyvärr vad vi kommer att få se den närmaste tiden.

FOTO Berthold Werner, Public domain

facebook Twitter Email